Ο σχεδιασμός συναντά το σύμπαν στο Elara Για τοαπό την ιταλική Lodes

July 22 2024
Ο σχεδιασμός συναντά το σύμπαν στο Elara Για τοαπό την ιταλική Lodes
Εμπνευσμένη από το θαυμαστό σύμπαν των πλανητικών τροχιών και των αλληλεπιδρώντων ουράνιων σωμάτων, η Σλοβένα βιομηχανική σχεδιάστρια Nika Zupanc ανέβασε τον τελευταίο σχεδιασμό της λάμπας σε νέα κοσμικά ύψη. Με την όμορφη ένωση δακτυλίων και σφαιρών, το Elara Pendant δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο και ολοκληρώνει το αστρικό θέμα με την αιωρούμενη δομή του που καταλαμβάνει τον εσωτερικό χώρο με την ίδια αβίαστη χάρη όπως τα φεγγάρια και οι πλανήτες στο διάστημα. Από τότε που αποφοίτησε από τη Σχολή Σχεδιασμού της Λιουμπλιάνας το 2000, ο Zupanc έχει σχεδιάσει όμορφες και καλοδουλεμένες δημιουργίες για ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας φωτισμού Lodes, η οποία έχει πίσω της περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του φωτισμού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχέδια της Nika Zupanc ακριβώς εδώ.

Η Ελάρα είναι τόσο ερωμένη του Δία στην ελληνική μυθολογία όσο και το όγδοο μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία στην αστρονομία. Το όνομα ταιριάζει απόλυτα με το αστρικό θέμα που χαρακτηρίζει κάθε λεπτομέρεια του σχεδιασμού του Elara Pendant. Αυτό εκφράζεται μέσα από τους λεπτούς και απόλυτα κανονικούς μεταλλικούς δακτυλίους που σχηματίζουν μια όμορφη επικάλυψη στο κέντρο του φωτιστικού. Το κάτω σημείο του κάθετου δακτυλίου είναι εφοδιασμένο με ένα σφαιρικό στοιχείο - όπως ένας πλανήτης στην τροχιά του. Η σφαίρα συγκρατεί την πηγή φωτός του λαμπτήρα με τη μορφή ενσωματωμένης μονάδας LED με αποτελεσματική μετατροπή ενέργειας που εξασφαλίζει καθαρό και άμεσο φως. Η σφαίρα έχει μια έξοδο φωτός σε κάθε άκρο, επιτρέποντας στο φως να εκρέει σε μια διπλή λάμψη με μια ζεστή λάμψη που μπορεί εύκολα να φωτίσει ολόκληρο το δωμάτιο. Όταν το uplight του λαμπτήρα χτυπά τον οριζόντιο δακτύλιο, δημιουργείται ένα όμορφο μοτίβο σκιάς που μεγεθύνεται στους τοίχους του δωματίου, προσθέτοντας μια μοναδική πτυχή στην ποιότητα του φωτός αυτού του λαμπτήρα. Ο οριζόντιος δακτύλιος μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες θέσεις, επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε με διαφορετικές εμφανίσεις και να αλλάξετε τη συνολική εμφάνιση του φωτιστικού. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίζετε το μοτίβο σκιάς όταν ο λαμπτήρας είναι αναμμένος, δίνοντας τόσο στον λαμπτήρα όσο και στο μοτίβο φωτός μια εξατομικευμένη εμφάνιση.

Η κρεμαστή λάμπα Elara διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, μεγέθη και χρωματικές παραλλαγές. Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την όμορφη συλλογή κρεμαστών εδώ