FLOS STORIES: In Vitro by Philippe Starck - Κομψότητα και ελευθερία στον εξωτερικό φωτισμό

July 27 2024
FLOS STORIES: In Vitro by Philippe Starck - Κομψότητα και ελευθερία στον εξωτερικό φωτισμό
Ο Philippe Starck, ο διάσημος Γάλλος βιομηχανικός σχεδιαστής, επέκτεινε τη συλλογή In Vitro με ένα νέο φορητό φωτιστικό που ονομάζεται In Vitro Unplugged. Αυτή η προσθήκη στον εξωτερικό φωτισμό δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα με τη σειρά φωσφορίζουσων γυάλινων σφαιρών που φωτίζονται σαν καθαροί αρχιτεκτονικοί όγκοι φωτός.

Το In Vitro Unplugged έχει σχεδιαστεί για να σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε, καθιστώντας το ιδανικό σύντροφο για άνετα βράδια και μια κομψή προσθήκη στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο λαμπτήρας δεν ζυγίζει σχεδόν τίποτα και διαθέτει μια πολύχρωμη λαβή σιλικόνης που διευκολύνει τη μεταφορά του από μέρος σε μέρος. Δεν απαιτούνται καλώδια ή βύσματα, δίνοντάς σας απόλυτη ελευθερία κινήσεων και ευελιξία.

Η λάμπα διατίθεται σε επτά διαφορετικά φινιρίσματα: λευκό, πράσινο του δάσους, ανοιχτό πράσινο, βαθύ καφέ, τερακότα, μαύρο και ανθρακί. Αυτή η ποικιλία στο σχεδιασμό καθιστά δυνατή την προσαρμογή του φωτιστικού σε κάθε γούστο και εσωτερικό στυλ.

Ο Philippe Starck περιγράφει το όραμά του για το In Vitro με τα εξής λόγια: "Ο φωτιστής In Vitro είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φωτισμούς που έχουν δημιουργηθεί: "Από την αυγή του χρόνου, ο λαμπτήρας προστατεύεται από έναν γυάλινο θόλο. Σήμερα, αυτό εξαφανίζεται προς όφελος του ίδιου του φωτός. Πρόκειται για την ποιητική και σουρεαλιστική ιδέα του αποϋλοποιημένου αρχιτεκτονικού φωτισμού και τη μνήμη του χώρου που καταλαμβάνεται από το φως."

Το φως του In Vitro Unplugged είναι απαλό και διάχυτο, χωρίς έντονες αντιθέσεις, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Edge Lighting. Εδώ, οι σημειακές λυχνίες LED κρύβονται από έναν οπαλίζοντα διαχύτη που εξομαλύνει το φως.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης διάφορους τύπους εγκατάστασης: Οι εκδόσεις με κολωνάκια μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ενώ τα αναρτημένα μοντέλα ενσωματώνουν το καλώδιο τροφοδοσίας στο σχεδιασμό του λαμπτήρα για μια κομψή εμφάνιση. Η έκδοση In Vitro Rod, που διατίθεται σε δύο μεγέθη, προσφέρει ένα άκαμπτο σύστημα ανάρτησης που διατηρεί το χαρακτηριστικό σχεδιασμό του ενθυλακωμένου φωτός της σειράς In Vitro.

Η συλλογή In Vitro του Philippe Starck, με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητά της, συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα για το σύγχρονο φωτισμό εξωτερικών χώρων.

Δείτε ολόκληρη τη σειρά In Vitro της Flos εδώ

Αρχικό κείμενο από την FLOS στο FLOS STORIES