Η Louis Poulsen λανσάρει διάφορους αποκλειστικούς επετειακούς λαμπτήρες - PH Snowball και Panthella 160 Portable

August 03 2024
Η Louis Poulsen λανσάρει διάφορους αποκλειστικούς επετειακούς λαμπτήρες - PH Snowball και Panthella 160 Portable
Για τον εορτασμό της 150ης επετείου της Louis Poulsen, ο εμβληματικός οίκος έχει επεκτείνει την επετειακή συλλογή του με δύο μοναδικές ειδικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των PH Snowball Κρεμαστό φωτιστικό Anniversary Edition Matt Λευκό/Pale Rose και Panthella 160 Portable Επιτραπέζιο φωτιστικό Anniversary Edition Ορείχαλκος/Όπαλ. Αυτές οι νέες προσθήκες, που θα κυκλοφορήσουν το 2024, δημιουργήθηκαν για να γιορτάσουν την πλούσια ιστορία του οίκου και να αποτίσουν φόρο τιμής σε δύο από τους σημαντικότερους Σκανδιναβούς σχεδιαστές, τον Poul Henningsen και τον Verner Panton.

Σχεδιασμένο από τον Poul Henningsen το 1958, το PH Snowball παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της Δανίας (σήμερα Designmuseum Danmark) στο πλαίσιο της έκθεσης "Glass, Light and Color". Με τη σφαιρική σιλουέτα του, που αποτελείται από οκτώ αποχρώσεις, το PH Snowball προσφέρει ένα εξαιρετικό φως χωρίς θάμβωση, το οποίο ο Henningsen προσπαθούσε πάντα να δημιουργήσει. Η επετειακή έκδοση παρουσιάζει μια πανέμορφη ματ λευκή εξωτερική επιφάνεια σε συνδυασμό με διακριτικές ανοιχτό ροζ αντανακλαστικές πλευρές και ένα πλαίσιο από ορείχαλκο. Αυτός ο συνδυασμός προσδίδει στο φωτιστικό μια ζεστή και πολυτελή εμφάνιση που με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσει μια όμορφη πατίνα, προσδίδοντας χαρακτήρα στο φωτιστικό. Η PH Snowball Anniversary Edition θα παραχθεί σε περιορισμένη παρτίδα 600 τεμαχίων παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 300 προορίζονται για την Ευρώπη. Κάθε λαμπτήρας θα είναι ατομικά αριθμημένος και θα φέρει χαραγμένο το "Europe" στη σκιά 4, καθιστώντας κάθε μονάδα μοναδική.

Η Panthella του Verner Panton, που σχεδιάστηκε αρχικά το 1971, έχει γίνει κλασική σχεδιαστική πρόταση με το απαλό, οργανικό της σχήμα και τη λειτουργική εκπομπή φωτός. Η Panthella 160 Portable Anniversary Edition είναι μια συμπαγής, φορητή έκδοση του εμβληματικού σχεδίου του Panton. Με σκίαστρο διαμέτρου μόλις 160 mm και κορυφαίο παξιμάδι από μεταλλοποιημένο ορείχαλκο, αυτός ο λαμπτήρας συνδυάζει την κομψότητα με την κινητικότητα. Ο εσωτερικός ανακλαστήρας είναι λευκός, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη και ομοιόμορφη εκπομπή φωτός μέσω του διαφανούς οπαλικού διαχύτη. Αυτό καθιστά το Panthella 160 Portable ιδανικό για χρήση σε όλο το σπίτι, όπου μπορεί να προσθέσει τόσο στυλ όσο και λειτουργικότητα.

Και οι δύο επετειακές λάμπες παρουσιάζονται σε έναν κομψό συνδυασμό χρωμάτων Ματ Λευκό/Παλέ Ροζ με λεπτομέρειες από γυαλισμένο ορείχαλκο που θα αναπτύξουν μια όμορφη πατίνα με την πάροδο του χρόνου. Αυτοί οι ζεστοί μεταλλικοί τόνοι προσθέτουν μια vintage πινελιά που συμπληρώνει υπέροχα κάθε διακόσμηση του σπιτιού και τονίζει την αισθητική αξία των λαμπτήρων. Νωρίτερα φέτος, η Louis Poulsen λάνσαρε επίσης άλλες επετειακές εκδόσεις, όπως ένα νέο κρεμαστό φωτιστικό PH Artichoke σε μεγέθη Ø480 και Ø600, ένα κρεμαστό φωτιστικό PH 5 του Poul Henningsen και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό AJ Mini του Arne Jacobsen. Τα νέα φωτιστικά Panthella Portable και PH Snowball εντάσσονται τώρα σε αυτή την εμβληματική συλλογή, η οποία γιορτάζει την 150χρονη κληρονομιά της Louis Poulsen με στυλ και κομψότητα.

Δείτε όλες τις μοναδικές λάμπες της μοναδικής επετειακής συλλογής Anniversary Collection της Louis Poulsen εδώ.