Η Louis Poulsen λανσάρει τα εμβληματικά σχέδια PH 5 και PH 5 Mini σε νέα μονόχρωμα χρώματα

August 29 2024
Η Louis Poulsen λανσάρει τα εμβληματικά σχέδια PH 5 και PH 5 Mini σε νέα μονόχρωμα χρώματα
Η Louis Poulsen μόλις παρουσίασε τα εμβληματικά κρεμαστά φωτιστικά PH 5 και PH 5 Mini σε τέσσερα νέα μονόχρωμα χρώματα, όπως Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy και Dusty Indigo. Αυτά τα νέα χρώματα προσθέτουν μια μοντέρνα και κομψή ανανέωση στα κλασικά σχέδια του Poul Henningsen, τα οποία παρουσιάστηκαν αρχικά το 1958.

Ένα σχεδιαστικό σύμβολο με διαχρονική λειτουργικότητα
Ο Poul Henningsen ανέπτυξε το κρεμαστό φωτιστικό PH 5 ως απάντηση στις συνεχείς αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα φωτιστικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε πηγή φωτός, ενώ παράλληλα θα παρείχε ένα απαλό, άνετο και χωρίς θάμβωση φως. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω του συστήματος τριών σκιάσεων του Henningsen, το οποίο εξασφαλίζει ότι το φως κατανέμεται ομοιόμορφα και είναι άνετο για τα μάτια. Το PH 5 είναι γνωστό ότι εκπέμπει ένα καθοδικό φως που φωτίζει επίσης το ίδιο το πλαίσιο του φωτιστικού, δημιουργώντας μια απαλή και ευχάριστη ακτινοβολία φωτός από το κέντρο του κρεμαστού.

Νέα χρώματα, ίδια κλασική ομορφιά
Τα νέα μονόχρωμα χρώματα Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy και Dusty Indigo δίνουν στα γνωστά κρεμαστά φωτιστικά PH 5 και PH 5 Mini μια μοντέρνα πινελιά. Προσεκτικά επιλεγμένα για να συμπληρώνουν τόσο μοντέρνους όσο και κλασικούς εσωτερικούς χώρους, τα χρώματα προσθέτουν μια κομψή πινελιά σε κάθε δωμάτιο. Το PH 5 Mini, το οποίο λανσαρίστηκε το 2017, είναι μια μικρότερη έκδοση του αρχικού PH 5 και έχει άνω σκιά με διάμετρο περίπου 30 cm. Το μικρότερο μέγεθος το καθιστά ιδανικό για μικρότερους χώρους ή ως συμπλήρωμα του μεγαλύτερου PH 5.

Επιστημονική προσέγγιση του φωτός
Ο Poul Henningsen είχε μια επιστημονική προσέγγιση στο σχεδιασμό του φωτισμού. Το σύστημα τριών σκιάστρων του, το οποίο εφηύρε το 1925, βασίζεται στη λογαριθμική σπείρα, η οποία εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή του φωτός και εξαλείφει την αντανάκλαση. Αυτό καθιστά τα κρεμαστά φωτιστικά PH 5 και PH 5 Mini ιδανικά για φωτισμό στην τραπεζαρία, πάνω από το τραπέζι της κουζίνας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου απαιτείται άνετος και λειτουργικός φωτισμός.

Μια κληρονομιά ποιότητας και σχεδιασμού
Από την εμφάνισή τους, τα PH 5 και PH 5 Mini έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα παγκοσμίως και έχουν γίνει σύμβολα του δανέζικου σχεδιασμού. Η ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε διαφορετικές πηγές φωτός και εσωτερικούς χώρους τα καθιστά διαχρονικά κομμάτια που αναβαθμίζουν κάθε χώρο. Τα νέα μονόχρωμα χρώματα φέρνουν μια φρεσκάδα στον κλασικό σχεδιασμό, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητα και την αισθητική απήχηση που αρχικά επιδίωκε η Henningsen.

Με το λανσάρισμα αυτών των νέων χρωματικών παραλλαγών, η Louis Poulsen συνεχίζει την παράδοση του παντρέματος της λειτουργίας και της μορφής με τρόπο που τόσο τιμά το παρελθόν όσο και κοιτάζει προς το μέλλον. Τα νέα μενταγιόν PH 5 και PH 5 Mini είναι πλέον διαθέσιμα και έτοιμα να φέρουν το εμβληματικό τους φως σε νέα σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Δείτε όλα τα φωτιστικά PH 5 και PH 5 Mini στα μονόχρωμα χρώματα εδώ